Waarom je een Squarespace expert nodig hebt


Heb je al een tijdje je best gedaan met je Squarespace template zonder enige hulp van een Squarespace expert? Heb je talloze uren gestoken in het bouwen van je online aanwezigheid, maar voelt het alsof er iets ontbreekt? Geen paniek, je bent niet alleen. Velen hebben zich gewaagd aan het wereldje van Squarespace template website ontwerp, om vervolgens te ontdekken dat het niet zo eenvoudig is. Maar goed nieuws: je hoeft dit niet alleen te doorstaan.

In deze blogpost ga ik de voordelen bespreken van het inschakelen van een Squarespace expert en hoe je een Squarespace web designer kunt vinden om je bestaande zelfgemaakte template website om te toveren tot een professionele website die het resultaat levert dat je verwachtte. En weet je wat? Je hoeft waarschijnlijk niet eens alles wat je al hebt gedaan overboord te gooien!

Squarespace expert Made by Anouk voor professionele Squarespace website

Heroverweeg je zelfgemaakte of template website

Voordat ik inga op de redenen om een Squarespace expert in te schakelen, laten we een stap terug doen en de huidige staat van je website beoordelen. Stel jezelf deze belangrijke vragen:

  1. Is je website visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken?

  2. Laadt de site snel en functioneert hij goed op verschillende schermformaten?

  3. Ben je tevreden met de Google ranking van je website?

  4. Komt je boodschap duidelijk over op je doelgroep en zijn je diensten duidelijk ingedeeld?

  5. En belangrijker nog, schrikken lange teksten je bezoekers af en klikken ze snel weg?

Als je op een van deze vragen negatief hebt geantwoord, is het misschien tijd om een Squarespace expert designer in te schakelen om je site naar een professioneler niveau te tillen.


Waarom zou je professionele hulp overwegen voor je bestaande website?

Nou, hier zijn een paar belangrijke voordelen:

Verbeter je online aanwezigheid
Een professionele Squarespace expert kan je helpen om je online aanwezigheid te verbeteren. Door te investeren in een ervaren Squarespace web designer, krijg je niet alleen een website die er geweldig uitziet, maar ook een die naadloos functioneert. Dit kan resulteren in meer betrokkenheid van gebruikers, een verhoogde geloofwaardigheid en een concurrentievoordeel. Het levert je in alle oogpunten succes op.

Een strategische aanpak
Webdesign gaat verder dan alleen maar mooie plaatjes en kleuren. Het draait om het ontwerpen van een strategische volgorde en elementen die klanten aantrekt en omzet. Een professionele webdesigner kan je site afstemmen op je zakelijke doelen en strategieën implementeren om klantbetrokkenheid en conversies te stimuleren. Ik zie regelmatig dat deze belangrijke factor ontbreekt bij de meeste zelfgemaakte Squarespace template websites!

Bespaar je tijd en frustratie
Zelf je website ontwerpen kan een tijdrovend en frustrerend proces zijn, vooral als je geen ervaring hebt. Door een webdesigner in te schakelen, kun je je tijd besteden aan waar je goed in bent, terwijl je de technische aspecten en het design overlaat aan een Squarespace expert.

Optimaliseer voor Google ranking
SEO (Search Engine Optimization) is zo belangrijk voor online succes. Een Squarespace web designer kan SEO best practices implementeren om ervoor te zorgen dat je site hoger scoort in Google, waardoor er meer bezoekers naar je site wordt geleid.

Optimalisatie voor mobiel
Het is geen geheim dat het gebruik van mobiele apparaten steeds meer toeneemt en soms zijn de kleine schermen al belangrijker dan de computerschermen. Het hebben van een mobielvriendelijke website is daarom een must. Een Squarespace webdesigner kan ervoor zorgen dat je website responsief is en een naadloze ervaring biedt op alle apparaten. Met de nieuwe Fluid Engine Editor van Squarespace wordt dit nog belangrijker, omdat je effectief je site opnieuw moet opbouwen voor mobiel.


Samenwerken met een Squarespace Expert in Webdesign

Het inschakelen van een Squarespace expert om aan je template website te werken betekent niet dat je de controle verliest. Het gaat erom je visie te verbeteren met professionele begeleiding. Hier is hoe het samenwerkingsproces meestal verloopt.

Gesprek, evaluatie en advies
Een webdesigner begint met het begrijpen van je doelen, doelgroep en voorkeuren. Samen beoordelen jullie wat goed werkt en wat verbeterd kan worden.

Ontwerp en optimalisatie aangepast op jouw behoeften
Op basis van jouw visie en de aanbevelingen van de Squarespace ontwerper, ondergaat je website een make-over. Verwacht verbeterde ontwerpelementen, een betere flow en gebruikerservaring en verbeteringen voor Google.

Technische verbeteringen
Webdesigners kunnen de technische aspecten van je website verfijnen, zodat deze responsief is op mobiele schermen, geoptimaliseerd is met code, veilig en snel werkt.

Verfijning van de tekst
Niet alle Squarespace web designers bieden deze dienst aan, maar ze kunnen je wel ondersteunen bij het bedenken van overtuigende teksten die aansluit bij je bedrijf en je publiek betrekt.


Hoe vind je de juiste Squarespace expert

Je hebt besloten om de sprong te wagen en professionele hulp in te schakelen voor je bestaande template website. Maar waar begin je als je op zoek bent naar de juiste Squarespace specialist? Hier is een stapsgewijze handleiding:

Definieer je doelen
Voordat je op zoek gaat naar een webdesigner, heb een duidelijk idee van wat je wilt bereiken met je website. Dit zal je helpen om een ontwerper te vinden met de juiste vaardigheden en ervaring.

Onderzoek en maak een shortlist
Begin je zoektocht door te googelen naar 'Squarespace expert' of door contact op te nemen met je netwerk. Bekijk de portfolio's van webdesigners die gespecialiseerd zijn in Squarespace websites. Let op hun ontwerpstijl en de soorten projecten waar ze aan hebben gewerkt.

Controleer reviews en getuigenissen
Aarzel niet om contact op te nemen met hun vorige klanten voor feedback. Eerlijke getuigenissen kunnen je inzicht geven in de arbeidsethos en professionaliteit van de ontwerper.

Interview potentiële Squarespace specialisten
Regel videocalls of telefoongesprekken met de Squarespace expert op je shortlist. Bespreek je project, stel vragen en peil hun enthousiasme en toewijding aan jouw visie.

Stel duidelijke verwachtingen
Zodra je een Squarespace webdesigner hebt gekozen, stel duidelijke verwachtingen in wat betreft de projecttimeline, de kosten en de te leveren resultaten.

Samenwerking
Hou open communicatie met je ontwerper gedurende het hele project. Geef feedback en werk nauw samen om de gewenste resultaten te bereiken.


Het Verbeteren van Jouw Online Aanwezigheid

Laten we eens kijken waarom het samenwerken met een ervaren Squarespace website designer zo belangrijk is voor jouw bedrijf:

Eerste indrukken
Jouw website is vaak het eerste wat potentiële klanten van jouw bedrijf zien. Een professionele en nette website maakt meteen een goede indruk.

Gebruiksvriendelijkheid
Een webdesigner kan jouw website makkelijker en fijner in gebruik maken. Dit zorgt ervoor dat mensen langer op jouw site blijven en niet meteen wegklikken.

Beter vindbaar
Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, zoals Google, wordt het makkelijker voor mensen om jouw bedrijf online te vinden.

Tijdbesparing
In plaats van zelf eindeloos te knutselen aan jouw website, kan een webdesigner dit veel sneller en efficiënter doen. Zo heb jij meer tijd voor andere belangrijke zaken binnen jouw bedrijf.

Voorsprong op de concurrentie
In de drukke online wereld kan een goed ontworpen website ervoor zorgen dat jouw bedrijf opvalt en zich onderscheidt van de concurrentie. Dit kan helpen om jou als expert te vestigen.


Antwoorden op jouw brandende vragen

Wat is het verschil tussen een webdesigner en een webontwikkelaar?
Een webdesigner richt zich op de visuele aspecten en gebruikerservaring, terwijl een webontwikkelaar zich bezighoudt met de technische en functionele aspecten van een website. Sommige Squarespace expert kunnen alle twee aspecten realiseren.

Hoeveel kost het om een webdesigner in te schakelen voor mijn template website?
De kosten variëren op basis van de complexiteit van jouw project en de ervaring van de ontwerper. Belangrijk is om de prijs van tevoren te bespreken. Ik bied zelf een pakket aan vanaf 1 dag aan, meestal ruim voldoende om je website er professioneel uit te laten zien en geoptimaliseerd te krijgen.

Kan een webdesigner werken met mijn bestaande template website op Squarespace?
Ja, een webdesigner kan jouw bestaande Squarespace website verbeteren door het ontwerp, de functionaliteit en Google vindbaarheid te verfijnen. Houd er rekening mee dat als je een ouder 7.0-site hebt, je waarschijnlijk volledig moet upgraden naar de nieuwe Squarespace editor op 7.1 Fluid Engine.

Wat als ik in de toekomst updates aan mijn site wil maken?
Veel ontwerpers bieden doorlopende ondersteuning en kunnen instructiesvideos maken om je te helpen updates uit te voeren wanneer dat nodig is. Als je dit echter zelf wilt doen, vraag dan aan de ontwerper om een trainingsessie met jou te doen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van professioneel webdesign?
De tijdlijn hangt af van de omvang van je project. Simpele redesigns kunnen een 1 week duren, terwijl grotere websites een paar weken in beslag kunnen nemen. Het is onmogelijk om hier een exacte timing voor te geven en ik zou voorzichtig zijn als een webdesigner een garantie biedt.


Laatste gedachten...

Investeren in een Squarespace webdesigner om je bestaande template website te verbeteren kan een gamechanger zijn voor je online aanwezigheid. De voordelen van een verbeterd ontwerp, betere functionaliteit en deskundige optimalisatie voor Google ranking kunnen je website naar een professioneel niveau tillen. Terwijl deze gedachte misschien vorm begint te krijgen, onthoud dat jouw professionele website slechts een klik verwijderd is van werkelijkheid worden.

Als je klaar bent om de volgende stap te zetten en hulp nodig hebt met jouw huidige Squarespace website, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik ben gespecialiseerd in Squarespace webdesign en ervaren genoeg dat jij website succes gaat boeken door mijn expertise.

Als je hulp nodig hebt met je website, zijn er verschillende manieren waarop ik je kan ondersteunen:

Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Vorige
Vorige

8 Squarespace website tips als je geen ontwerpervaring hebt

Volgende
Volgende

Professionele en krachtige Squarespace one page website voor copywriter IntoCopy