Moeiteloos upgraden naar Squarespace 7.1 in 1 klik

Ontdek nu een moeiteloze manier om je Squarespace 7.0 template of website over te zetten naar Squarespace 7.1 met slechts ÉÉN KLIK. Bekijk direct een voorbeeld van je 7.1 website zonder verlies van backend gegevens, domein, SEO en klantprofielen! In deze blog begeleid ik je door het gebruik van deze handige tool en deel ik essentiële overwegingen en beste praktijken voor een zorgeloze publicatie van je geüpgrade versie.

Voorr de introductie van deze update tool was de overgang van 7.0 naar 7.1 een ingewikkeld proces. Gebruikers kregen vaak het advies om een nieuwe site te maken om toegang te krijgen tot de nieuwe functies van SquareSpace 7.1, met betrokkenheid van domein- en abonnementsoverdrachten. Deze methode resulteerde in het verlies van belangrijke backend gegevens. Bovendien waren derde partijen nodig voor het importeren van blogposts en andere inhoud, wat het risico op een negatieve invloed op SEO-ranking verhoogde.

Dankzij de nieuwe Squarespace Update 7.1 tool is het niet meer nodig om domeinen te verplaatsen of een nieuw Squarespace abonnement af te sluiten. Alle belangrijke websitegegevens, waaronder klantprofielen, lidmaatschappen, analyses, e-mailcampagnes en abonnementen, blijven behouden. Wat nog belangrijker is, er is geen limiet aan het aantal pagina's dat je kunt upgraden. Ik heb met succes een website net onder de 100 pagina's en meer dan 500 blogposts geüpgraded, en dat ging vlekkeloos met minimaal risico voor SEO.

Moeiteloos upgraden naar Squarespace 7.1 in 1 klik

Vlot upgraden naar Squarespace 7.1

Oké, laten we eerst duidelijk maken dat je drie versies van je website moet hebben. Ja, echt, drie! Je hebt de live versie van je website nodig, een kopie om mee te oefenen, en nog een extra kopie als backup.

Waarom? Nou, dit houdt je live site in de lucht, geeft je een speeltuin om in te oefenen, en zorgt ervoor dat je iets hebt om op terug te vallen als er iets misgaat. Je wilt niet zomaar de enige en belangrijkste versie van je website naar 7.1 updaten, om er dan achter te komen dat je eigenlijk niet zo blij bent met de update. Dus, oefen eerst op versie 2. Als het je bevalt, kun je de veranderingen toepassen op versie 1.

TIP voordat je begint: zorg ervoor dat de Squarespace website die je wilt upgraden een Squarespace template uit de Brine- of Bedford-familie gebruikt. De update tool werkt alleen met deze twee Squarespace template families.

Hou ook in gedachten dat het dupliceren van de hele site beperkingen heeft - websites met meer dan 100 pagina's kunnen niet worden gedupliceerd en backendgegevens worden niet gerepliceerd.

Voordat je de website dupliceert, schakel Developer Mode uit. Ga naar Home > Settings > Developer Tools > Developer Mode en zorg dat het uitgeschakeld is.

Voordat je de Squarespace website dupliceert, schakel Developer Mode uit. Ga naar Home > Settings > Developer Tools > Developer Mode en zorg dat het uitgeschakeld is.

Om een kopie te maken, ga naar je Squarespace Dashboard en klik op de drie puntjes naast je website. Klik op Duplicate Website en wacht tot de kopie is voltooid. Herhaal dit proces twee keer om twee kopieën te hebben.

Om een kopie te maken, ga naar je Squarespace Dashboard en klik op de drie puntjes naast je website. Klik op Duplicate Website en wacht tot de kopie is voltooid. Herhaal dit proces twee keer om twee kopieën te hebben.

Ga naar een van je kopieen en klik op Home > Website > Design > Update to Version 7.1 en klik > Get Started.

Ga naar een van je kopieen en klik op Home > Website > Design > Update to Version 7.1 en klik > Get Started.
 

Naadloos Upgraden naar Squarespace 7.1

Om toegang te krijgen tot de tool, ga je naar je Squarespace 7.0 website, ga naar Home > Website > Design en zoek de button Update to Version 7.1. Door eerst op de update button en dan de button Get Started te klikken, start je een voorbeeldmodus waarmee je kunt zien hoe je site eruit zal zien op Squarespace 7.1 voordat je het online zet. Tijdens deze voorbeeldmodus blijft je live 7.0 website ongewijzigd en je kunt op elk moment annuleren voordat de update permanent wordt.

Tijdens de preview kan sommige inhoud er anders uitzien, vooral als je CSS code aanpassingen en speciale Javascript functies hebt. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het publiceren van wijzigingen, omdat ze permanent worden zodra de 7.1 versie is gepubliceerd. De preview site 7.1 biedt ruimte voor verkenning zonder de live site te beïnvloeden. Als er iets mis gaat, kun je nog steeds terug naar de back up website.

Er zijn beperkingen op bewerkingen tijdens de preview site in 7.1, waardoor het toevoegen van nieuwe pagina's of het bewerken van bestaande blogposts niet mogelijk is. Eenmaal tevreden met de voorvertoning kun je op Publish drukken om de wijzigingen onomkeerbaar te maken, of op Cancel klikken om eventuele aanpassingen tijdens de voorvertoning te negeren.

 
Made by Anouk, de specialist van Squarespace Nederland

Hi! Ik ben Anouk, de Squarespace expert van Nederland. Geen tijd of zin om te worstelen met je website? Ik help je met: snelle webdesign aanpassingen, upgraden naar 7.1 ofwel werk ik jouw to-do lijstje af. In 1 dag, zodat jij weer verder kunt met waar je goed in bent.

 

Voordelen en Overwegingen van de Upgrade naar Squarespace 7.1

Het upgraden naar Squarespace 7.1 heeft verschillende voordelen, zoals toegang tot exclusieve functies zoals de fluid engine, auto layout secties, cursussen en geavanceerde e-commerce mogelijkheden. De 7.1-versie voldoet aan moderne standaarden voor webdesign en pakt zaken aan zoals toegankelijkheid, SEO en prestatieverbeteringen. Uit recente tests blijkt dat Squarespace 7.1 websites sneller zijn dan hun 7.0 tegenhangers, dankzij de inspanningen van het Squarespace-team om de laadtijd van de site te optimaliseren.

De Squarespace 7.1-versie wordt beschouwd als toekomstbestendig, met SquareSpace van plan om nieuwe functies rond deze interface te bouwen. Hoewel 7.0 nog steeds wordt ondersteund, moedigt de nadruk op exclusieve functies voor 7.1-gebruikers aan om de upgrade te overwegen.

Er zijn echter redenen waarom gebruikers ervoor kunnen kiezen om niet te upgraden, zoals de volledig andere interface van 7.1, die tijd en energie vereist om aan te passen. Compatibiliteitsbeperkingen met de update-tool kunnen ook uitdagingen vormen, omdat deze het beste werkt met sjablonen uit de Brine- en Bedford-families in 7.0.


Upgraden naar Squarespace 7.1: slimme zet voor jouw website?

In essentie kan het upgraden naar Squarespace 7.1 een slimme zet zijn voor gebruikers die streven naar verbeterde functies, betere prestaties en toekomstbestendigheid. De nieuwe update 7.1 tool maakt het hele proces eenvoudiger, behoudt belangrijke websitegegevens en minimaliseert risico's. Het is belangrijk om de overwegingen en beperkingen goed te begrijpen voordat je de upgrade uitvoert.

Als je de optie om naar versie 7.1 te upgraden niet kunt vinden onder Home > Website > Design van je SquareSpace 7.0 website, kan dit te wijten zijn aan het gebruik van een ander 7.0 template dan Brine of Bedford. In dat geval kun je nog steeds overschakelen naar een Brine of Bedford template voordat je de update 7.1 tool gebruikt.

Ga van Home > Website > Design > Template > Install New Template. Veel van deze Squarespace templates behoren tot de Brine familie, maar je kunt de zoekfunctie gebruiken of in de tekstlink All Templates kijken om Brine template te vinden. Begin met het bekijken van het Brine template zonder je huidige 7.0 gebaseerde Squarespace website te beïnvloeden. Als je meer begeleiding nodig hebt, kun je gebruik maken van mijn dienst Squarespace Ondersteuning.

Een andere overweging is dat het upgraden naar 7.1 mogelijk een volledige herinrichting vereist. Hoewel de inhoud en gegevens behouden blijven, kunnen bepaalde ontwerpen en layouts verstoord raken door verschillen in ontwerp mogelijkheden tussen Squarespace 7.0 en 7.1. code aanpassingen worden mogelijk niet volledig overgenomen, en het is dan sterk aanbevolen om Made by Anouk als Squarespace experts in te schakelen voor deze upgrade, vooral als er code aanpassingen zijn.

Ga van Home > Website > Design > Template > Install New Template. Veel van deze Squarespace templates behoren tot de Brine familie, maar je kunt de zoekfunctie gebruiken of in de tekstlink All Templates kijken om Brine template te vinden.

Belangrijke Overwegingen en Tips voor het Upgraden naar SquareSpace 7.1

Tijdens de preview van 7.1 zullen alle bijdragers beperkt zijn in het bewerken van de huidige site. Het is dus van belang om het tabblad Permission van je Squarespace website te controleren en je medebeheerder op de hoogte te brengen dat ze geen wijzigingen moeten aanbrengen terwijl je naar Squarespace 7.1 preview mode bent. Als er belangrijke inhoudsupdates gepland zijn, is het wellicht verstandig om de upgrade even uit te stellen.

Sommige functies van 7.0 worden niet ondersteund in Squarespace 7.1. Bijvoorbeeld, de header ziet er anders uit, want er is geen secundaire navigatie, geen zoekbalk in de header en gallery pagina's worden niet ondersteund. Gallery Blocks worden slechts gedeeltelijk ondersteund in 7.1, en bepaalde paginatypen zoals Cover Pages en Portfolio Pages worden niet ondersteund. Andere functies zoals anchor links toegevoegd met code, deelknoppen en template wisselen worden ook niet ondersteund in 7.1.

Als je besluit te upgraden naar de 7.1 versie, is het belangrijk om goed te plannen, je goed voor te bereiden en voorzichtig te werk te gaan met de tips van de 3 kopieen. Onthou dat zodra de preview is published, de upgrade onomkeerbaar is. Het annuleren van de 7.1 preview verwerpt alle wijzigingen, dus neem ruim de tijd om de Squarespace 7.1 website aan te passen en bereid je voor voordat je grote veranderingen aanbrengt.

Als je website complexe functies heeft of als je niet bekend bent met 7.1, beveel ik aan met mij als Squarespace expert samen te werken.


Voordat je de Preview Mode activeert, wees je ervan bewust dat er geen nieuwe pagina's of duplicaties kunnen worden toegevoegd in de preview modus. Voer deze acties dus uit voordat je op de upgrade button klikt. Controleer de Code Injection voor zowel de hele website als elke pagina apart, aangezien CSS aanpassingen mogelijk niet worden weergegeven in de 7.1 voorvertoning. Wees voorzichtig met Code Injection in het Advanced Code Injection gebied, omdat ze de 7.1 preview kunnen beïnvloeden en eenmaal toegevoegd, kunnen ze niet worden verwijderd.

Bereid een lijst voor met SEO relevante url's om kritieke pagina's voor SEO te identificeren. Zoek naar "site:jouwdomein.nl" om geïndexeerde pagina's te vinden. Om SEO rankings te behouden, zorg ervoor dat deze url's behouden blijven.

Tijdens de 7.1 preview kunnen items zoals blogposts niet worden bewerkt. Pagina's kunnen verschijnen als subpagina's zonder inhoud, maar dit is tijdelijk. Wanneer je de squarespace 7.1 website versie publiceert, worden subpagina's verwijderd of kunnen ze worden verwijderd zonder de hoofdpagina te beïnvloeden.

Je kunt de inhoud en layout van pagina's wijzigen zonder de live website te beïnvloeden. Het wijzigen of verwijderen van formulieren kan problemen veroorzaken, dus wees voorzichtig. Squarespace raadt aan om alles uit te schakelen dat de live website tijdens de 7.1 preview

Wees extra voorzichtig bij het omgaan met formulieren of inschrijvings blocks, omdat het herstellen na het verwijderen ervan lastig kan zijn, zelfs via opgeslagen secties. De nieuwe ‘opgeslagen secties’ functie is ook handig omdat het ons in staat stelt om sectie inhoud en layout te herstellen, zelfs nadat de 7.1 preview is geannuleerd. Als je bijvoorbeeld tevreden bent met een bannerindeling en dringende wijzigingen moet aanbrengen zonder de 7.1 website te publiceren, kun je de preview annuleren en de sectie behouden door deze toe te voegen aan je Saved Section.

Een andere tip, vooral handig voor een volledige ontwerpwijziging, is het resetten van de kleurenthema's. Wees echter voorzichtig, want het is moeilijk om deze kleuren te herstellen tenzij je de upgrade opnieuw start.

Bij het upgraden naar de fluid editor worden secties in eerste instantie weergegeven met de klassieke editor. Wees voorzichtig bij het upgraden naar de fluid editor, omdat dit onomkeerbaar is. Dupliceer of sla secties op voordat je upgrade, want eenmaal geupgrade is er geen weg meer terug.

CSS codes in Injection Code panelen zijn niet toegankelijk in de preview modus. Voel je vrij om toegevoegde CSS in het aangepaste CSS paneel te verwijderen als je fris wilt beginnen. De wijzigingen zullen de live 7.0 website niet beïnvloeden. Navigatiewijzigingen hebben ook geen invloed op de 7.0 live website.


Tot slot

Zodra je tevreden bent met je Squarespace 7.1 website, is het indrukken van de  Publish button onomkeerbaar, dus wees voorzichtig. Na de overstap naar 7.1 kun je profiteren van exclusieve functies zoals cursussen en videoverzamelingen. 

Als je deze blog nuttig vond, abonneer je op de nieuwsbrief voor nog meer tips en deel dan met anderen die er baat bij kunnen hebben. Voor meer persoonlijke technische ondersteuning overweeg mijn Squarespace Support dienst.

 
Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Vorige
Vorige

Elegante en storytelling Squarespace portfolio website voor bruiloft videograaf Jan Persoon

Volgende
Volgende

De gids met SEO Squarespace tips voor 2024