De 4 websitepagina's die je absoluut nodig hebt

 

Je hebt het voor elkaar. Je hebt eindelijk besloten om jouw droom van een online bedrijf werkelijkheid te maken en het aan de wereld te tonen. Maar hé, er is één klein obstakel: het bouwen van je website en websitepagina’s blijkt toch wat lastiger dan gedacht.

Je struint het internet af en ziet allerlei fancy websitepagina’s voorbijkomen. Daar heb je de websitepagina’s: de homepage, de aboutpagina, de dienstenpagina en de contactpagina. Maar wacht, er is meer! Ze hebben ook nog een blog met ongeveer een miljoen blogposts, verkooppagina's die hun aanbod tot in de puntjes uiteenzetten. Een coachingspagina. Een podcastpagina. Testimonials, reviews en van hoe het is om met hun samen te werken. En laten we vooral de eindeloze gratis weggever en die shop niet vergeten die zonder twijfel de verkoopgame zal beheersen.

Oh - en laten we die leadmagneet onderaan niet vergeten, die e-mails verzamelt en je er fijntjes aan herinnert dat je bovenaan hun e-maillijst prijkt.

Als het lijkt alsof alle experts in jouw branche alles uit de kast trekken, hoe weet je dan waar te beginnen? Eerst en vooral - haal diep adem. Er is niet één vastgestelde manier, maar er is zeker een snellere route om je website de lucht in te krijgen.

Je hebt geen overvloed aan websitepagina's nodig om een succesvol online bedrijf te runnen. En het mooie van websiteplatforms zoals Squarespace is dat je meer websitepagina's kunt toevoegen zodra je ze klaar hebt voor lancering. Oef.

Vandaag neem ik je mee langs de 4 onmisbare websitepagina's die jouw website nodig heeft. Zonder ingewikkelde toestanden. Ready?

Geen overdaad aan websitepagina's nodig voor succes. Met Squarespace voeg je eenvoudig meer toe wanneer klaar voor lancering.

pexels.com/@michael-burrows

Wanneer jij zover bent om online te gaan in plaats van te blijven hangen in perfectionisme, ben ik hier om je met trots te vertellen: binnen één-korte-week kun jij vol vertrouwen jouw website de wereld in slingeren.

Weg met die Twijfels, Aan de Slag!

Geloof me, het is echt niet zo'n ingewikkelde klus als je misschien denkt. Het enige wat je nodig hebt, is wat consistente inzet, een heldere visie en misschien een beetje handig timemanagement. Maar, als je er klaar voor bent, hoef je alleen maar het toetsenbord (of pen) ter hand te nemen en te beginnen met schrijven.

En voor de beginners die nog een beetje de weg zoeken in het doolhof van web-schrijven, no worries!

Hier zijn wat tips om je op weg te helpen met deze websitepagina’s:

Besef dat het waarschijnlijk tijdelijk is

Als jij en je website groeien, is het volkomen normaal dat er dingen zijn die je wilt veranderen. Misschien lonkt ChatGPT met nieuwe tekstideeën om je boodschap helderder te maken, overweeg je een professionele webdesigner in te schakelen om je website te verfijnen. Het kan ook zijn dat je op zoek gaat naar de beste manier om je bedrijf te promoten. En dat is helemaal oké!

Begin niet te groot

Tenzij je een heel team hebt van schrijvers, designers en marketeers, kun je niet alles in één keer doen. Start dus bescheiden. Misschien lanceer je slechts één dienst of focus je op de best coachingtraject. Of wie weet wacht je even met het starten van een blog zodat je je kunt concentreren op andere belangrijke zaken. Wat het ook is, bedenk dat het enige verschil tussen een onafgemaakte site en een ongepubliceerde site is dat een ongepubliceerde site nooit nieuwe klanten of verkopen zal genereren. En uit mijn ervaring als Squarespace website designer en grafisch ontwerper kan ik je verzekeren dat bijna iedereen zijn website als 'nog niet helemaal af' beschouwt.

Laat Woorden Werken

Gebruik effectieve tekstformules. tekst is simpelweg de kunst van het gebruiken van woorden om jouw klant de waarde te laten zien van wat je doet en het probleem dat je helpt op te lossen. Zeker, je kunt prima zelf aan de slag met het schrijven van je eigen teksten. Sterker nog, hoe meer aandacht je besteedt aan het creëren van een boodschap die gericht is op conversie, hoe minder werk je aan de achterkant hoeft te verrichten.

Als jij besluit mijn skills als website bouwer in te schakelen, krijg je van mij altijd een kers op de taart: een gratis strategisch werkboek. Dit handige hulpmiddel dient als jouw praktische kapstok om die ideale teksten uit je handen te laten vloeien.

 

Hier zijn de 4 onmisbare websitepagina's

Geen mitsen, maren of excuses. Tijd om de boel op te zetten.

 
Essentiële 4 websitepagina's voor op je Squarespace website: Homepage, Over ons, Diensten, Contact.
Groei je en verandert je website, dan is dat normaal. Wellicht lonkt ChatGPT met nieuwe ideeën of overweeg je Made by Anouk als Squarespace webdesigner in te schakelen. Het is helemaal oké!

1. Homepage

Als je een freelancer bent, moet je homepage glashelder weergeven wat je doet, jezelf introduceren, je aanbod in het kort presenteren en indien mogelijk, bewijsmateriaal of beoordelingen presenteren om vertrouwen op te bouwen. Voor online winkels daarentegen is de homepage natuurlijk opgezet zodat klanten door de producten of aanbiedingen kunnen bladeren.

Tips

Wil je een homepage die echt indruk maakt? Hou het simpel: kort en krachtig is de key. Laat de overbodige details achterwege. Gebruik pakkende koppen die meteen jouw boodschap duidelijk maken en laat de nieuwsgierigheid van je lezer het werk doen. Het doel? Dat je bezoeker verder klikt naar andere boeiende pagina's op jouw site. Geen overdaad aan informatie hier - gewoon de juiste dosis om ze enthousiast te maken voor wat nog komen gaat.

2. Over Pagina

Op de over pagina werp je een blik achter de schermen en geef je jouw klanten een glimp van hoe het is om met jou samen te werken. Misschien heb je gehoord van de uitspraak ‘je about pagina gaat niet over jou’, en dat is gedeeltelijk waar. De crème de la crème van over mij pagina's doet twee dingen: ze laten de lezer zich begrepen voelen en geven hen het gevoel dat ze jou kennen. Door je ideale klant centraal te stellen in de manier waarop je praat over wat je aanbiedt, bereik je precies dat. Het gaat niet alleen om een verhaal, maar om het bouwen van een echte connectie.

Tips

Wil je een about pagina die echt impact maakt? Begin met te vertellen wat je voor je klanten kunt betekenen, hoe je hun leven kunt verbeteren, voordat je over jezelf begint. Deze pagina draait om het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid: het begint met je klant te laten zien dat je hen ziet, begrijpt en alles weet over het probleem waar ze mee zitten. Vertrouwen opbouwen begint met begrip. Ondersteun dit vervolgens met jouw verhaal, jouw referenties en eventuele recensies, getuigenissen of feiten die jouw legitimiteit ondersteunen.

 

Voor meer inspiratie over het schrijven van een sterke over ons pagina, neem een kijkje op de blog: De About pagina: Doe dit, niet dat.

3. Diensten- of verkooppagina

Op deze pagina leg je de nadruk op de voordelen van wat je aanbiedt. Wat bied je je klanten eigenlijk aan? Bespreek de voordelen, omschrijf de te leveren prestaties en voeg altijd prijzen toe als dat mogelijk is. Voor pakketten op maat is een vanaf-prijs bereik erg handig.

Tips

Wil je dat jouw diensten- of verkooppagina er echt uitspringt? Laat dan de transformatie zien. Jouw doel hier is om mensen te vinden die echt kunnen profiteren van wat jij te bieden hebt. Wees eerlijk en open over de unieke voordelen die jij brengt. Wat maakt jou bijzonder in deze drukke online wereld? Als freelancer of coach begin je vaak met drie diensten (laag, gemiddeld en hoog geprijsd), maar je kunt ook starten met één dienst of jezelf presenteren als iemand die open staat voor alles. In de beginfase is er geen goed of fout. Het belangrijkste is om iets aan te bieden waar jouw doelgroep behoefte aan heeft.

4. Contact pagina

Op de contactpagina is een potentiële klant maar één stap van je verwijderd. Deze moet kort, krachtig en eenvoudig zijn. Vermeld de manieren waarop contact met je kan worden opgenomen zoals telefoon of e-mail en voeg een contactformulier toe of een ‘boek een call’ kalender.

Tips

Vermeld je alleen noodzakelijke informatie die potentiële klanten nodig zouden kunnen hebben en waarbij je je prettig bij voelt. Geen telefoonnumer als je het niet fijn vind dat je zomaar onaangekondigd door iedereen gebeld kunt worden. Hoe lang duurt het voordat je iets van je laat horen? Op welke uren ben je telefonisch bereikbaar? Als je een fysieke locatie hebt, wat is dan je adres? En last but not least - schrijf een kleine vriendelijke uitnodiging voor geïnteresseerde klanten om contact met je op te nemen.

 

Dat is het!

De vier onmisbare pagina's op je website zijn de homepage, overpagina, dienstenpagina en contactpagina. En mijn laatste designtip? Plaats ze in die volgorde in het navigatiemenu van je website. Je belangrijkste oproep tot actie hoort altijd rechtsboven op je site.

Ben je bezig met het opzetten van een nieuwe beginnerswebsite en loop je vast bij het publiceren? Laat hieronder je vragen of uitdagingen achter. Ik sta klaar om te helpen!

 

Bouw je aan een nieuwe website en loop je vast bij het online brengen?

Laat me weten waar je mee worstelt, en ik sta klaar om te helpen! Als ervaren Squarespace specialist begrijp ik de uitdagingen van het opzetten van een website. Zelf je website maken met Squarespace is krachtig, maar samenwerken met een professionele webdesigner kan je een stap verder brengen. Ik ben hier om je te begeleiden bij het ontwerpen en ontwikkelen van een website die perfect bij jou past, met een focus op professionele uitstraling, gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie.

Of je nu een spreker of auteur bent, je coachingtraject wilt opzetten of een blog wilt starten, ik help je graag bij het behalen van online succes. Ontdek mijn Squarespace-webdesignpakketten of neem contact op of plan een gratis gesprek in, en laten we samen aan de slag gaan!

Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Vorige
Vorige

Vrolijke en coole Squarespace website voor People & Culture programma Sunny Side Up

Volgende
Volgende

Moderne en beige website in Squarespace voor tandarts